Skou-rakennus - Århusin yliopisto

Hankkeen kuvaus

Skou-rakennus - joka on nimetty nobelisti Jens Christian Skoun mukaan - on Aarhusin yliopiston uusi tutkimusrakennus, jossa sijaitsee Biolääketieteen yksikkö. Rakennus kokoaa kaikki yliopiston tutkimusyksiköt saman katon alle ja tarjoaa ajanmukaiset ja joustavat tilat parhaille tutkijoille kaikkialta maailmasta sekä opiskelijoille ja henkilökunnalle.

Uudisrakennuksen pohjoiseen etupihaa kohti suunnattu pääsisäänkäynnin puoleinen läpinäkyvä pääty kutsuu kulkemaan päädyn suurten valoaukkojen ali. Kahden yhdensuuntaisen rakennuksen väliin jäävä aulatila sisältää suuren keskusportaikon ja työtilat, kun taas itse rakennukset sisältävät tutkimusyksiköiden toimistot ja laboratoriotoiminnot.

Valaistusratkaisu

SG on toimittanut kohteeseen asiakkaalle räätälöidyn valaistusratkaisun, joka koostuu läpikuultavalla lasilla varustetuista LED 4000K -valaisimista. Käytävien ja toimistojen yleisvalaistus on toteutettu pyöreillä valaisimilla. Portaikko ja työtilat sekä vapaana leijuvat kokoustilat on korostettu upotetuilla valaisimilla. Teräväpiirteiset valonauhat korostavat tyylikkäästi huoneiden muotoja. 

Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
Wilhelm Meyers Allé 3
8000 Århus C
Tanska

Katso kartta: Google Maps

Käyttäjä: Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Arkkitehti: Cubo Arkitekterne

Suunnittelija: Søren Jensen

Asentaja: Uggerly Installation

Liittyvät tuotteet