Skou-bygningen - Aarhus Universitet

Prosjektbeskrivelse

Skou-bygningen – oppkalt etter nobelprisvinner Jens Christian Skou – er Aarhus Universitets nye forskningsbygg, som huser Institutt for biomedisin. Bygningen samler alle forskningsenheter under ett tak og tilbyr moderne, fleksible fasiliteter til de beste forskerne fra hele verden samt studenter og personale.

Vendt mot nord, mot plassen foran, inviterer nybyggets markante transparente gavlparti mot hovedinngangen til at man ledes inn under gavlens store åpne underskjæring. To forskjøvede, overlappende lengder skaper et stort sentralt trappe- og bruksrom, mens bygningsbredden rommer forskningsenhetenes kontorer og laboratoriefunksjoner i lengdene.

Belysningsløsning

SG har levert en kundetilpasset belysningsløsning i form av LED-innsatser 4000K med opal skjerm. Allmennbelysningen i ganger og kontorer er løst med sirkulære armaturer. I det sentrale trappe- og bruksrommet er hver etasje samt de frittsvevende møteenhetene fremhevet ved hjelp av innebygde innsatser. Romformen understrekes på elegant vis med de klart definerte lysbåndene. 

Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
Wilhelm Meyers Allé 3
8000 Århus C
Danmark

Se kart: Google Maps

Bruker: Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Arkitekt: Cubo Arkitekterne

Ingeniør: Søren Jensen

Installatør: Uggerly Installation

Relaterte produkter