Het Skou-gebouw - Universiteit van Aarhus

Projectbeschrijving

Het Skou-gebouw – genoemd naar Nobelprijswinnaar Jens Christian Skou – is het nieuwe onderzoeksgebouw van de Universiteit van Aarhus en huisvest het Instituut voor Biogeneeskunde. In dit gebouw werden alle onderzoeksentiteiten onder één dak samengebracht en vind je moderne en flexibele faciliteiten voor toponderzoekers uit de hele wereld, studenten en personeel.

De opvallende, transparante gevelpartij van het nieuwe gebouw bij de hoofdingang is gericht naar het noorden, naar het voorplein, en nodigt mensen uit om binnen te komen via het grote, open geveldeel onderaan. Via twee verspringende en elkaar overlappende vleugels wordt een grote centrale trap en functionele ruimte gecreëerd, terwijl het gebouw in de breedte onderdak biedt aan de lokalen van de onderzoeksentiteiten en de labofuncties in de vleugels.

Verlichtingsoplossing

SG leverde een verlichtingsoplossing op maat, bestaande uit 4000 K led-inzetstukken met opalen afscherming. Voor de algemene verlichting in de gangen en kantoren werd gebruikgemaakt van ronde armaturen. Ingebouwde inzetstukken zetten elke etage en de vrij zwevende vergaderunits in het centrale trappenhuis en functionele ruimte in de schijnwerper. De vorm van de ruimte wordt op elegante wijze beklemtoond via duidelijk gedefinieerde lichtbanden.

Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet
Wilhelm Meyers Allé 3
8000 Århus C
Denemarken

Zie kaart: Google Maps

Gebruiker: Institut for Biomedicin, Aarhus Universitet

Architect: Cubo Arkitekterne

Ingenieur: Søren Jensen

Installateur: Uggerly Installation